Sint zet voet aan wal op Marken

  Nieuws
Sinterklaas werd binnengehaald door de burgemeester. (Foto: Pep)
Sinterklaas werd binnengehaald door de burgemeester. (Foto: Pep) (rodi.nl)

MARKEN - Met een flauw zonnetje kwam de stoomboot van Sinterklaas afgelopen zaterdag de haven van Marken binnen varen. Met 'De Spanje' en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel zwarte Pieten op Marken. Organisatie was wederom in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).


'De Spanje' werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door de burgemeester Luzette Kroon van de gemeente Waterland en presentator André. Op de haven werden door de vele kinderen een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana'.
De Sint kreeg vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis Het Trefpunt. Ook dit jaar stonden er wederom vele buitenlandse toeristen dit typisch Nederlandse spektakel te aanschouwen op het schiereiland. Of die mensen er iets van hebben begrepen? De gids had wel wat uitgelegd over dit kinderfeest.
In het dorpshuis werd de Sint wederom toegesproken door de burgemeester en presentator André en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Na deze bekendmaking werd een klein toneelstukje opgevoerd door Mario Boes en een aantal Pieten.
Omstreeks 13.30 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.
Pieter Pereboom/ www.markernieuws.nl.

Meer berichten