Meer dan 50 bananendozen naar Gambia - Volendamse Jolanda Koning en Amsterdamse Lamin Singhateh in de bres voor G

  Nieuws
Lamin en Jolanda zijn ontzettend blij met de bananendozen vol met spullen. (Foto: aangeleverd)
Lamin en Jolanda zijn ontzettend blij met de bananendozen vol met spullen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - Enige tijd geleden stond er in Ons Streekblad een artikel over de Volendamse Jolanda Koning en Amsterdamse Lamin Singhateh die zich inzetten voor een dorp in Gambia. De twee zijn bezig- met hulp van andere vrijwilligers- een stichting op te richten met als uiteindelijk doel een goodwillcenter op te zetten. "Het gaat voorspoedig. We kunnen nu al ruim 50 bananendozen sturen met bruikbare spullen!",aldus Koning.
"Het is belangrijk dat de mensen in Georgetown Gambia zelf leren een goed bestaan op te bouwen. Het is nog toekomstmuziek maar wellicht willen we ook een bed and breakfast neer gaan zetten zodat toeristen kunnen zien hoe het daar is. De natuur is prachtig en uiteraard zou het prachtig zijn als veel mensen dit dorp komen bezoeken. Dan kunnen hieruit ook weer inkomsten uit ontstaan."
Dat is uiteraard nog toekomst muziek. "Nu zijn we enorm geholpen bij kleding, schoenen en naaimachines etcetera. We zijn dan ook erg blij te kunnen meedelen dat er na onze oproep in Ons Streekblad zoveel mensen zijn die willen helpen. We hebben inmiddels 53 bananendozen vol met spullen! Dank aan iedereen die spullen heeft geschonken!",aldus Lamin en Jolanda.
Meer informatie over de stichting i.o. of ook spullen doneren? Neem dan contact op met Jolanda Koning via tel: 06-84091604.

Meer berichten