Uitzwaaien Sinterklaas in Monnickendam

  Nieuws
Traditiegetrouw wordt Sinterklaas uitgezwaaid vanuit Monnickendam. (Foto: Ria Houweling-Bouwman)
Traditiegetrouw wordt Sinterklaas uitgezwaaid vanuit Monnickendam. (Foto: Ria Houweling-Bouwman) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - De Sint is alweer enige tijd in ons land en heeft alle kinderen weer verwend met mooie cadeaus. Vanuit Monnickendam vertrekt hij traditioneel weer naar Spanje. Kinderen kunnen de Sint uitzwaaien op 6 december vanaf 18.00 uur vanuit De Grote kerk vanaf de oude haven aan de Gooische Kaai in Monnickendam.
Om 18.00 uur zet de Grote Kerk in Monnickendam de deuren open voor de kinderen en begeleiders. Dit gebeurt traditioneel met het luiden van de klok. Alle kinderen worden gevraagd hun lampion(met lampje en batterij), die zij gebruikt hebben bij het Sint Maartenfeest, mee te nemen.
Om 18.15 uur start het bijzondere afscheidsfeest, dat door het Pietentheater is georganiseerd. De presentatie is in handen van 'Mevrouw Anna' en de liedjes worden begeleid door het fanfarekorps Olympia/Con Brio.
Tijdens het wervelende programma wordt afscheid genomen van Sint en de Pieten. Ook de burgemeester van Waterland, Mevrouw Luzette Kroon is hierbij aanwezig.

Stoet door de binnenstad

Rond 19.00 uur gaat iedereen in een lange stoet met voorop het fanfarekorps naar de oude haven. Onderweg gaat de stoet door de binnenstad van Monnickendam en langs de grote kerstboom op de Middendam. Daar zal de stoet ook eventjes stilstaan.
Aan de Gooische Kaai ligt de verlichte stoomboot van de Sint met daar omheen de andere boten. De grote boot van de Marker Express ligt net even achter de Lange brug. Sinterklaas wordt met zijn Pieten uitgezwaaid onder begeleiding van nog een paar liedjes en prachtig rood Bengaals vuur en natuurlijk al onze lampionnetjes.
Kom op tijd naar de Grote Kerk. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het gemeentehuis langs de Pierebaan, op het Bolwerk tegenover de Grote Kerk en parkeerterrein Hemmeland (afrit Hemmeland op de Waterlandse Zeedijk). Rond de oude haven geldt er een beperking t.a.v het parkeren. Er wordt verwacht dat de boten tussen 19.30 en 19.45 uur zullen vertrekken.

Meer berichten