Wooncompagnie vervangt daken van bergingen in Monnickendam

  Nieuws
Wooncompagnie aan de slag. (Foto: aangeleverd)
Wooncompagnie aan de slag. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Wooncompagnie vervangt, verdeeld over het werkgebied, bij in totaal honderd bergingen de daken. Veertig daken bestaan uit gescheurde golfplaten, de overige zestig bevatten asbesthoudend materiaal. Op dit moment neemt de corporatie bergingen onder handen aan de Ossenvenne in Monnickendam. Om bewoners zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, worden de daken binnen één dag gesaneerd én vernieuwd. De totale werkzaamheden, verricht door ABK Sanering Waterland uit Watergang, verlopen in fases en worden naar verwachting in maart 2019 afgerond.
"Wij vinden het belangrijk dat al het asbest in ons woningbezit binnen afzienbare tijd op een veilige manier wordt verwijderd",vertelt projectleider Beheer en Onderhoud Jelle de Winter van Wooncompagnie. "Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de meest strenge wet- en regelgeving en uiteraard door zeer deskundige medewerkers. Ook de daken van gebouwen die bewoners zelf hebben gerealiseerd worden, uiteraard in overleg, gesaneerd. Dat doen we kosteloos, met het oog op de gezondheid van de bewoners."
Huurders worden tijdens dit project uitgebreid geïnformeerd en begeleid. "We vertellen bewoners over de mogelijke gevaren van asbest en de regelgeving op dit punt. De saneerder legt daarnaast ter plaatse uit wat werkzaamheden precies inhouden. Om overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de afspraken tussen de asbestsaneerder en de huurders onderling gemaakt. Ook zit het dak er nog dezelfde dag op, zodat de schuur meteen weer kan worden gebruikt."
Nadat het project is afgerond wordt een soortgelijk project gestart in Beets, Stompetoren en Ilpendam.

Meer berichten