'Dit kinderboek vertelt kinderen hun dromen na te jagen!' - Eerste exemplaren boek 'Mia Meeuw' uitgereikt

  Nieuws
Eerste exemplaren van Mia Meeuw uitgereikt. (Foto: RM)
Eerste exemplaren van Mia Meeuw uitgereikt. (Foto: RM) (rodi.nl)

ZUIDERWOUDE - Een verrassing voor oud-leerling Tom Porsius en juf Jannie Mel van basisschool de Overhaal Zuiderwoude en de heer Klaas Valk. Zij ontvingen vorige week uit handen van schrijfster en illustrator Nana Beetstra een van de eerste exemplaren van het kinderboek Mia Meeuw. Een verhaal over een meeuw die graag in een boom wil zitten en dat kinderen aanspoort om hun doelen na te jagen. Het boek is opgedragen aan Mia, een dierbaar persoon voor de schrijfster. Helaas is Mia overleden en daarom mocht haar schoonzoon de heer Klaas Valk dan ook het boek in ontvangst nemen.

"Ik ben erg blij dat het boek nu eindelijk af is. Het heeft even geduurd, wel een aantal jaren voordat het helemaal naar mijn zin was. Ik heb jaren geleden tijdens het schrijven van het boek veel hulp gehad van Tom, vandaar dat ik hem ook het eerste exemplaar heb uitgereikt. Tom zat hier op school en was er altijd wel voor in om te luisteren naar de avonturen van Mia de vogel. Op die manier kon ik testen of het verhaal lekker liep en of het niet een beetje anders moest. Ik vroeg dan ook aan Tom wat zou Mia de vogel nu gaan doen, of wat zou ze nu eens kunnen gaan doen? Dan kwam hij, zo jong als hij toen was-inmiddels is hij derdejaars middelbare school- met adviezen. Dat is heel nuttig geweest, ben hem dan ook enorm dankbaar!"

Heerlijk om te vliegen


Het idee voor het boek is ontstaan op de boot naar Terschelling. "Ik zag daar al die meeuwen zo rondvliegen en dat vond ik zo een prachtig gezicht. Ik ben gek op vogels en op alles wat maar met vliegen te maken heeft. Het lijkt mij zo heerlijk om zelf te kunnen vliegen en zo begon ik een beetje te fantaseren en te meimeren over de avonturen van een meeuw. Later is dat Mia Meeuw geworden. De boodschap van het boek is om kinderen aan te sporen hun dromen na te jagen, om te geloven in jezelf en om open te staan voor de dingen die op je pad komen. Deze boodschap beleef je in het verhaal door de ogen van Mia Meeuw!", aldus Beetstra die het boek ook zelf illustreerde.
Mia Meeuw is het derde boek van Nana Beetstra. Eerst schreef zij een gedichtenbundel, vervolgens Appie Adelaar en nu Mia Meeuw. Het boek is verkrijgbaar bij Nimo, Kerkstraat Monnickendam voor 17,99 euro. Ook te bestellen bij Boekscout.nl.

Kans maken op versie Mia de Meeuw

Wil jij kans maken op een gratis exemplaar van Mia Meeuw? Dat kan. Stuur dan even een mail naar redactie.osb@rodi.nl en vertel ons waarom je kans wil maken op een gratis exemplaar van dit boek!

Meer berichten