Verrassende 'Alleen op de wereld'

  Nieuws
Sven Veer in de rol van Remi. (Foto: Ria Houweling Bouwman)
Sven Veer in de rol van Remi. (Foto: Ria Houweling Bouwman) (rodi.nl)

MARKEN - De toneelvereniging op Marken is al twintig jaar groeiend en bloeiend. Vorige week betoverde 't Spotje de donkere dagen voor kerst met een frappant homogene 'Alleen op de Wereld'. In het oude verhaal naar het wereldberoemde boek van Hector Malot dat iedereen zo goed kent waren mooie patronen naar het heden verwerkt.


Een verjongde ploeg met een sterke spelerskern die al langer bij 't Spotje acteert gaf onder sublieme regie van Lowina Zondervan een doorleefde en tegelijkertijd bijna lichtgevende presentatie van hun kunnen.
Het hele theatrale gerecht werd beheerst en smaakvol opgediend: prachtige licht-effecten, ontroerende liedjes, ingenieus efficiënt decor, goed gekozen muziek met een live spelende gitarist op het podium en een zelfs minuten aanhoudende sneeuwbui.
De volle zaal liet het als een heerlijk geschenk over zich heen dwarrelen. De warme 'vibe' trok als een deken door het cultuurhuis.
Een prachtige prestatie van de hele groep inclusief de kostuumontwerpers en alle andere vrijwilligers die zoiets waardevols mogelijk maken. Nog een pluim voor de doelpuntenmaker Sven Veer in de rol van Remi. Een ontwapenende en super talentvolle jonge speler die even 'Alleen op de Wereld' was en ons allemaal samen deed komen.
Meer foto's zien, gemaakt door Ria Houweling Bouwman, van de theatervoorstelling Alleen op de wereld? Zie www.rodi.nl en ga naar regio Waterland.

Meer berichten