Nieuwjaarsclean-up in Monnickendam

Politiek
In 2020 gingen Waterlanders ook al aan de slag tijdens World Clean Up Day en daarna volgden meerdere kleine initiatieven.
In 2020 gingen Waterlanders ook al aan de slag tijdens World Clean Up Day en daarna volgden meerdere kleine initiatieven. (Foto: Angela Kroon)

WATERLAND - PvdA Waterland organiseert een nieuwjaarsclean-up in Monnickendam. Zaterdag 22 januari is iedereen welkom (coronaproof) om mee te helpen met deze opschoonactie van PdA Waterland. 

“Met zoveel mogelijk mensen zullen we met afvalprikkers op pad gaan om zwerfafval op te ruimen en Waterland een stukje schoner te maken. Voor PvdA Waterland zijn duurzaamheid en een mooi Waterland belangrijke thema’s en met de actie wil men laten zien dat iedereen zijn steentje hieraan kan bijdragen”, aldus Jelmer Stolk, nummer 4 op de kieslijst van PvdA Waterland. 

Zaterdag 22 januari is het gemeentehuis vanaf 10.00 uur startpunt van de opschoonactie. Vanwege corona wordt er in kleine groepjes gewerkt aan de opruimactie. Rond 12.00 uur wordt de actie afgesloten bij het perkje bij de ouderenwoningen op de Jan Persijnlaan. Deelnemers krijgen daar iets te drinken en een stroopwafel aangeboden. Er wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen.