Kerkdienst voor ‘eenheid van de christenen’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

In Wateringen organiseren de Sint-Josephkerk, de Sint-Jan de Doperkerk en de Sint-Andreaskerk, de Volle Evangelie Maranatha Kerk, de Hervormde kerk, en de protestantse kerk De Lichtbron’ jaarlijks oecumenische vieringen.

Op zondagmorgen 16 januari om 10.00 uur komen vertegenwoordigers van deze geloofsgemeenschappen in De Lichtbron in Wateringen samen voor de viering in de ‘Week van gebed voor de eenheid van christenen’. De andere kerken zijn dan gesloten. De oecumenische viering is voor iedereen te volgen via kerkomroep.nl.

Het thema voor deze wereldwijde viering is gekozen door christenen uit het Midden-Oosten: “We hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.” Met deze eredienst willen de deelnemende kerken licht zijn in het duister.

De voorgangers tijdens de viering komen uit twee verschillende kerken, de Bijbellezingen zijn uit twee verschillende vertalingen, de liederen stammen uit diverse muzikale tradities en de zegen wordt gegeven door vier verschillende voorgangers samen.