Gemeente koopt dorpshuis Heenweg, yogacentrum kan doorgaan

Algemeen
Afbeelding
(Stockfoto)

De gemeente Westland koopt het pand aan de Hyacintstraat 24, het dorpshuis van Heenweg, van de stichting Open Huis. De commissie kon met het voorstel daartoe instemmen, omdat wethouder Cobie Gardien (LPF, ruimtelijke ordening) heeft toegezegd dat het yoga-centrum tot de zomer kan doorgaan in het dorpshuis.

Voor de periode daarna zoekt de gemeente een alternatieve locatie waar de club kan blijven tot de Fitbox klaar is. Het yogacentrum krijgt een nieuwe, permanente plek in dat nieuwe gebouw. Dat heeft wethouder Gardien in de raadscommissie van dinsdag gezegd.

Het huidige dorpshuis verdwijnt uit Heenweg en maakt plaats voor een fitpark. Vlak daarnaast wordt de ‘Fitbox’ gebouwd. De yogaclub krijgt hier straks ook onderdak.

Woonwijk

Het college vindt de vernieuwing een goed plan, omdat het fitpark en de Fitbox mooi aansluiten op de nieuw te bouwen woonwijk van zeventig woningen in Heenweg, zegt Gardien.

De stichting Open Huis nam het initiatief tot verkoop van het pand, omdat er nog maar weinig gebeurt in het dorpshuis. Alleen de yogaclub wordt nog goed bezocht. Dat antwoordde Gardien op vragen van D66 die wilde weten wie de aanzet gaf tot verkoop en waarom de stichting wilde verkopen.

Raadsfracties droegen de gymzaal en de brede school aan als tijdelijk onderkomen voor de club, maar waar die uiteindelijk gaat komen, wordt pas later bekend.