DAEL Elektra en Van Dijk & Korteland samen verder

Algemeen
V.l.n.r.: Jeroen van Leeuwen, Gert van Dijk en Barry Korteland met een tekening van het nieuwe pand van de DAEL Groep waarin ook DAEL Installatiegroep een plek krijgt.
V.l.n.r.: Jeroen van Leeuwen, Gert van Dijk en Barry Korteland met een tekening van het nieuwe pand van de DAEL Groep waarin ook DAEL Installatiegroep een plek krijgt. ((Foto: Thierry Schut))

DAEL Elektra en Van Dijk & Korteland fuseren

DAEL Elektra uit Maasdijk en Van Dijk & Korteland uit De Lier slaan de handen ineen en gaan samen verder. De fusie wordt op 1 april 2022 geformaliseerd. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam DAEL Installatiegroep.

DAEL Elektra is 21 jaar geleden opgericht door Klaas en André van der Hout. In ruim twee decennia is DAEL Elektra uitgegroeid tot een speler van formaat op het gebied van e-installaties. Van Dijk & Korteland is 20 jaar geleden opgericht door Gert van Dijk. Enkele jaren later trad compagnon Barry Korteland toe tot het bedrijf in De Lier. Van Dijk & Korteland is specialist in het installeren en onderhouden van klimaatinstallaties.

Gert van Dijk is verheugd en ziet de samenwerking als een kans om verder te groeien. Als organisatie, maar ook in de kwaliteit van de dienstverlening. “Kwaliteit staat bij ons allebei op nummer één. Door onze krachten te bundelen, hebben we meer kennis en mankracht om die kwaliteit verder te optimaliseren en te waarborgen richting de toekomst.” Ook de gebroeders Van der Hout zijn enthousiast. André van der Hout benadrukt de ruimte die ontstaat voor ontwikkeling en innovatie. En dat begint bij een nieuwe huisvesting in een modern pand op Honderdland, dat naar schatting medio volgend jaar wordt opgeleverd. 

Het nieuwe bedrijf wordt onderdeel van de DAEL Groep, dat sinds ruim twee jaar onder leiding staat van algemeen directeur Jeroen van Leeuwen. De nieuwe onderneming zal onder leiding komen te staan van Barry Korteland. Ook hij is blij met het brede pallet aan installaties dat de onderneming zal gaan leveren. “We zetten een mooie stap naar een nóg mooiere toekomst. Voor onze klanten, maar ook zeker voor onze medewerkers. En juist daardoor is er alle ruimte voor groei. We hebben er zin in!”