Honselse Feestweek 2022 op agenda gezet

Algemeen
In 2021 werd de feestweek vanuit een studio gepresenteerd.
In 2021 werd de feestweek vanuit een studio gepresenteerd. (Foto: Archief)

Niets in het leven is zeker. Behalve de Honselse Feestweek. Althans, daar begint het inmiddels wel op te lijken. Het jaar is pas net begonnen en de organisatie van het dorpsfeest van Honselersdijk biedt alvast één zekerheid voor 2022: De Honselse Feestweek gaat door en wel van 22 tot en met 25 juni. 

Het comité achter het feest heeft de afgelopen twee jaar ervoor gezorgd dat Honselersdijk - vrijwel als enige kern van het Westland - een zo goed als volwaardige feestweek kon beleven. “[...] als er iets is dat Honselersdijk de afgelopen jaren heeft laten zien, is dat het, ongeacht de omstandigheden mogelijk is een feestweek te organiseren. Online via een livestream, offline op locatie of in hybride vorm; juist in deze tijd verdient de dorpsgemeenschap een week voor plezier voor jong en oud,” aldus de organissatie. 

De Honselse Feestweek vindt in 2022 plaats van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 juni. Als de omstandigheden het toelaten, zal het Voorhofplein wederom het centrum zijn van een week vol sport, spel en gezelligheid. Het organisatiecomité werkt wederom aan een gevuld en divers programma vol ‘oude bekenden’ als de Wielerronde van Honselersdijk en de Bar de Burchtloop, maar uiteraard ook met de nodige nieuwe elementen. Ook zal voor de tweede maal de Honselersdijker van het Jaar worden gekozen. Wie wordt de opvolger van Jeanet van Holstein die onlangs de eerste ster op de Honselse ‘walk of fame’ mocht onthullen? Ook de Honsels Tuinpad Wandeldag debuteerde in 2021 succesvol met meer dan 200 deelnemers en zal in 2022 een vervolg krijgen. 

En als de omstandigheden dat niet toelaten? Ook dan zal het team van 25 creatieve vrijwilligers hun dorp niet in de kou laten staan.