Ook bestuursrecht bij Rechtswinkel Westland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Met ingang van 1 februari 2022 opent Rechtswinkel Westland een nieuwe praktijkgroep op het gebied van het bestuursrecht. Met deze praktijkgroep geeft Rechtswinkel Westland toegang tot laagdrempelig juridisch advies.

Rechtswinkel Westland is een stichting opgericht in 2015 om particulieren te voorzien van gratis juridisch advies. Enthousiaste rechtenstudenten en pas afgestudeerde juristen zetten zich iedere week vrijwillig in om de inwoners van Westland en omstreken gratis te adviseren op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, consumentenrecht en familie- en erfrecht. Nu komt daar per 1 februari 2022 ook het bestuursrecht bij.

Onder het bestuursrecht vallen onder andere vragen over bezwaarprocedures en besluiten van bestuursorganen, zoals de organen van de gemeente en het waterschap. Mensen met juridische vragen kunnen zich melden bij Rechtswinkel Westland via het afsprakenformulier op de website of via een e-mail aan info@rechtswinkelwestland.nl. De Rechtswinkel is iedere maandagavond telefonisch te bereiken voor het maken van een afspraak tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Met de opening van een nieuwe praktijkgroep op het gebied van het bestuursrecht hoopt Rechtswinkel Westland op nog breder gebied juridisch advies te kunnen bieden. Er wordt altijd geprobeerd om op korte termijn een afspraak in te plannen in de rechtswinkel in ‘s-Gravenzande. In verband met de overheidsmaatregelen in het kader van de coronapandemie vinden de afspraken tijdelijk alleen telefonisch plaats.