Blijvende inzet voor inclusief sporten

Algemeen
Charles Brown met de door alle wethouders getekende puzzelstukken.
Charles Brown met de door alle wethouders getekende puzzelstukken. ((Foto: Joris den Blaauwen))

Een groter aanbod van aangepaste sporten en het organiseren van sportdagen voor mensen met een beperking. De wethouders van de regio Haaglanden blijven zich hier samen voor inzetten. Onlangs ondertekenden ze opnieuw de interventieovereenkomst ‘Inclusief - Sport & Bewegen regio Haaglanden’.

De sportwethouders van Delfland, Delft. Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer willen de samenwerking op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking na twee jaar continueren. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp sloot aan. 

Het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. 

“Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen”, aldus de Haagse wethouder Sport, Hilbert Bredemeijer, namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden. Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk ondertekend, wat resulteerde in een door Charles Brown gelegde puzzel.