VVD keert zich tegen plan voor arbeidsmigranten aan Hoge Geest

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google)

VVD Westland heeft zich tegen het plan gekeerd om 228 arbeidsmigranten te huisvesten aan de Hoge Geest in Naaldwijk. Volgens de liberalen leidt het project tot ‘zeer verkeersgevaarlijke situaties op een toch al onveilig ingedeelde, zeer drukke en onoverzichtelijke weg’. 

Ook passen de vier woontorens van drie lagen, plus recreatiegebouw, niet in de omgeving: “De beoogde bebouwing staat qua omvang niet in verhouding met de grootte van het perceel en valt volledig uit de toon. De situering is heel dicht bij de privéwoningen en het plan in deze omvang vormt een veel te grote inbreuk op de privacy van omwonenden. Het project is te ‘invasief’ voor deze woonomgeving”, aldus fractieleden Guus Bakker en Peter Hartman. 

De fractie vraagt het college om met de ‘zeer constructief meedenkende omwonenden’ in overleg te gaan om tot een nieuw plan te komen. Ook wil de VVD de toezegging dat wanneer blijkt dat ook een minder omvangrijk project onveilige verkeersituaties oplevert, dat het gehele project dan geschrapt wordt.

Het plan is door het college, waar VVD deel van uitmaakt, als zeer kansrijk bestempeld, maar doet veel stof opwaaien. Westland Verstandig voelde het college meerdere keren aan de tand over het huisvestingsplan, mede over de wijze van communicatie met de omwonenden. Een informatieavond werd geboycot en vervolgens verplaatst.