Gemeente koopt dorpshuis Heenweg

Algemeen
Afbeelding

Met 38 stemmen voor en een stem van GroenLinks tegen heeft de Westlandse gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met het voorstel het dorpshuis aan de Hyacintstraat 24 in Heenweg te kopen van de stichting Open Huis.

Een fitpark neemt de plaats van het dorpshuis in.

Ulbe Spaans van Groen Links mist een oplossing die door zowel de gemeente als de yogastudio als passend wordt beschouwd en kon daarom niet instemmen.

Yogastudio

Wethouder Cobie Gardien (LPF, Ruimtelijke Ordening) had in de commissie eerder deze maand als gezegd een locatie te zoeken voor de yogastudio die nog in het gebouw aan de Hyacintstraat zit. Maar de studio-eigenaar wees er tijdens haar inspreekbeurt dinsdagavond op dat het nog niet zo eenvoudig is een alternatief te vinden binnen Westland. Zij gebruikt haar studio zeven dagen per week op allerlei tijdstippen. In de commissie werd de suggestie gedaan de yoga- en andere sessies in de gymzaal te houden. Maar dat is al onmogelijk; de gymzaal is door de week overdag in gebruik.

Oplossing

Gardien zei ernaar te streven een passende oplossing te vinden. Verder wijst zij de raad erop dat de verkoop op initiatief van de stichting Open Huis gebeurt. “Als wij er niet op ingaan, verkoopt die aan een andere partij en zit de yogastudio in hetzelfde schuitje.’’

Daarbij betwijfelt Gardien sterk of dat dan wel een beter schuitje is. De huur voor de yogastudio is per 1 juli opgezegd, maar dat betekent niet dat de organisatie de dag erna op straat staat zegt de wethouder. De sloophamer wordt niet per 1 juli ter hand genomen. Het betekent dat alle lessen van de yogastudio door kunnen gaan tot de tijd van slopen is aangebroken. Tegen die tijd moet er een ander onderkomen zijn gevonden. Gardien zei ook nog dat de yogaclub in de ‘Fitbox’ terecht kan zodra die klaar is.