Nieuwbouw Wateringse Kerklaan stap dichterbij

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Stockfoto ter illustratie)

De gemeenteraad heeft dinsdagavond 25 januari een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de bouw van een appartementencomplex aan de Kerklaan in Wateringen. Wel moet de wethouder in gesprek gaan met de ontwikkelaar over verschuiving van het bouwproject. Daarvoor werd een motie ingediend en aangenomen.

Verdwijnen van zonlicht en privacy. Dat zijn de grootste gevolgen voor direct aanwonende Frank Beukers. Hij kwam dinsdagavond ook naar de raadzaal in Naaldwijk om de voltallige raad te vragen geen verklaring van geen bedenkingen aan het college te geven. De Wateringer heeft de architect gevraagd het hele complex twee meter op te schuiven. Daarmee zou hij wat betreft invallend zonlicht zijn geholpen. De grond die daarmee vrijkomt aan zijn kant zou hij willen kopen voor meer licht en ruimte. Maar de architect is niet ingegaan op zijn verzoek. Daarom vroeg hij de raad niet in te stemmen met de verklaring van geen bedenkingen.

Motie

Maar de raad besloot anders. Die heeft geluisterd naar de bezwaren van de Wateringer en in een motie van CDA en VVD de wethouder gevraagd om met de architect te praten over verschuiving van het gebouw.

Eerder waren er al aanpassingen gedaan aan het bouwplan. Zo is een aantal balkons wat naar achter teruggebracht om de massaliteit terug te brengen. Ook wordt ruime inkijk in de tuinen langs de hele straat voorkomen.

Verantwoordelijk wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP, ruimtelijke ordening) gaat binnenkort in gesprek met de projectontwikkelaar en de architect over het alsnog verschuiven van het complex om aan de wensen van de bewoner tegemoet te komen.

Seniorenwoningen

Een raadsmeerderheid heeft geen bedenkingen over het bouwproject voor 25 appartementen. Het gaat om seniorenwoningen in verschillende prijsklassen. Snijders voerde nog aan dat de nieuwe woningen bijdragen aan lucht in de doorstroming op de woningmarkt. Hij moet nu nog de architect en ontwikkelaar overtuigen van de noodzaak het complex op te schuiven om ruimte voor de buren te creëren.