Persoonlijk Open Huis bij ISW

Algemeen
Veel leerlingen hebben zich aangemeld voor de fysieke rondleidingen.
Veel leerlingen hebben zich aangemeld voor de fysieke rondleidingen. (Foto: ISW)

Voor leerlingen uit groep 8 is door de laatste versoepelingen van de maatregelen mogelijk om een fysieke rondleiding bij de scholen van ISW te volgen.

De scholengroep vindt het belangrijk dat zij een goede afweging kunnen maken voor een nieuwe school, in de voor hen toch al spannende stap naar het voortgezet onderwijs. Met het Persoonlijk Open Huis wil ISW groep-8 leerlingen op een persoonlijk en veilige manier kennis laten maken met de scholen en openen zij de deuren voor hen.

 De rondleidingen worden georganiseerd in kleine groepjes door de school van de interesse van de leerling. Een docent laat tijdens afspraak de school zien en er is volop ruimte om vragen te stellen. Zo biedt ISW elke leerling, ondanks de coronamaatregelen, de mogelijkheid om de scholen te bekijken. “Het is voor de schoolkeuze van de leerlingen uit groep 8 ontzettend belangrijk dat zij hun toekomstige nieuwe school kunnen bekijken en de sfeer kunnen proeven. Wij zijn dan ook blij dat de maatregelen nu de ruimte bieden om hen fysiek rond te leiden. Weliswaar kunnen we de ouders/verzorgers helaas niet uitnodigen, maar dat de kinderen de scholen kunnen bezoeken is een mooi gegeven”, aldus Geert Millekamp, regiodirecteur ISW.

Veel aanmeldingen

Veel leerlingen hebben zich aangemeld voor de fysieke rondleidingen. Millekamp: “Je merkt dat de leerlingen niet kunnen wachten om de scholen te bezoeken. Vorig jaar was dit niet mogelijk en kinderen uit groep 8 hebben dus nog geen gelegenheid gehad om de scholen te bekijken. Iedereen grijpt deze kans aan om in hun nieuwe toekomstige school rond te lopen.” Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor een persoonlijke, fysieke rondleiding bij de ISW-scholen. Op de website van ISW is meer informatie te vinden en de mogelijkheid om een tijdslot te reserveren.

Digitale rondleiding ook mogelijk

Een aantal van de ISW-scholen blijft naast de fysieke rondleidingen ook digitale rondleidingen aanbieden. Zo geven zij ouder(s)/verzorger(s) ook de kans om de school van hun zoon of dochter te bekijken en vragen te stellen aan de docent. Aanmelden hiervoor kan op de website van ISW. Kijk voor meer informatie over de rondleidingen bij ISW op www.isw.info/rondleiding.