PQV Westland balanceert tussen winst en verlies

"Vanaf set 1 wordt duidelijk dat die punten niet eenvoudig te verdienen zijn." (Foto: "PQV")

In wat de laatste volleybalwedstrijd van het jaar lijkt te zijn, vecht PQV heren 1 als een leeuw en dwingt tegenstander Punch heren 4 tot een vijfde set. Deze set zoals altijd bepaalt het verschil tussen winst en verlies, en dat blijkt een dubbeltje op zijn kant te zijn.

Op een druilerige zaterdagmiddag treden de heren aan bij de sporthal gelegen op de studentencampus in Delft. Het belooft de voorlopig laatste wedstrijd van dit jaar te zijn; volleybalwedstrijden zijn vaak op vrijdagavond en met de nieuwe Coronamaatregelen zijn deze niet meer mogeliik. De laatste punten van het jaar staan op het spel, tegen een tegenstander die op een vergelijkbare plaats staat als PQV heren 1. Een belangrijke pot waar ieder punt telt.

Vanaf set 1 wordt duidelijk dat die punten niet eenvoudig te verdienen zijn. PQV zet de tegenstander in het defensief terwijl zij het initiatief naar zich toe trekken in het begin van de set. Een vrij riant verschil wordt echter steeds kleiner als Punch de zeilen bijzet en PQV wat minder in het spel lijkt te zitten. Uiteindelijk wordt de spanning de eindfase van de set toch te hoog voor Punch; zij trekt aan het kortste eind met 24-26 op het scorebord. De tweede set kent eenzelfde verloop met een vroege voorsprong voor PQV, Punch dat inloopt en de ontknoping in de “big points”. De winst valt nu echter aan de andere kant, 1-1 in sets. De derde set wordt dan weer vrij eenvoudig gewonnen door PQV met 19-25, terwijl de vierde set weer de andere kant op zwaait: 25-18 voor de Delftse mannen. De teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd.

Een beslissing zal vallen in set 5. Deze set begint voortvarend voor PQV. Opnieuw een voorsprong, die zelfs oploopt tot 5 punten verschil in het voordeel van de Westlandse club. Echter neemt Punch geen genoegen met een eenvoudige afstraffing in de laatste set. Zij komen weer terug in de wedstrijd terwijl het spel van PQV foutjes begint te vertonen. Dat doet de Westlanders uiteindelijk helaas de das om. De voorsprong wordt een gelijk, een gelijk wordt een achterstand en een achterstand wordt een verlies van 15-13. Een spannende wedstrijd zoals een laatste wedstrijd betaamt te zijn, maar het dubbeltje viel helaas aan de verkeerde kant.