De cabaretière Janneke de Bijl.
De cabaretière Janneke de Bijl. ((Foto: Theater De Kaasfabriek))

Te zien bij Theater De Kaasfabriek

WORMER - Theater De Kaasfabriek presenteert ook in maart weer voorstellingen waar de theaterliefhebber van kan genieten. Het theater in Wormer komt vrijdag 1 maart met de Twentse verteller Thijs Kemperink. Zaterdag 9 maart is het podium van Theater De Kaasfabriek voor de cabaretière Janneke de Bijl.

Thijs Kemperink brengt zijn show 'Bonje!'. "De grote vertelkracht van Thijs bracht hem niet alleen in Twente volle zalen, maar ook ver daarbuiten. Deze sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen."

"In zijn laatste, succesvolle programma 'Zleur' schetste Thijs de verhoudingen in de buurt aan de hand van een zomerse buurtbarbecue. Een show zonder wijzend vingertje, met veel humor én met een onderliggend thema dat Thijs aan het hart gaat, namelijk 'noaberschap'", aldus Theater De Kaasfabriek.

"In zijn nieuwe programma gaat de Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het 'Bonje'? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd... Dát is de kracht van Thijs Kemperink, waarmee deze jongen van het Twentse platteland al provincie voor provincie voor zich won."

De voorstelling is vrijdag 1 maart van 20.30 tot 22.00 uur in de Theaterzaal van Theater De Kaasfabriek te zien. Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen via www.theaterdekaasfabriek.nl.

Janneke de Bijl

In haar debuutvoorstelling 'Zonder zin kan het ook' is Janneke niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?"

"Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden."

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. De voorstelling is zaterdag 9 maart van 20.30 tot 22.00 uur in de Theaterzaal van Theater De Kaasfabriek te zien. Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen via de website, waar ook meer informatie over de andere voorstellingen te vinden is. Theater De Kaasfabriek bevindt zich op Dorpsstraat 206 in Wormer.

Meer berichten