De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst.
De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst. ((Foto: Merlijn Doomernik))

'Crazy talented' duo

JISP - Duo Verzaro treedt zaterdag 23 maart op in Jisp. Dit duo noemt men in recensies oermuzikaal met een vlekkeloze techniek.

De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst experimenteert graag met verschillende muziekstijlen en kijkt regelmatig over de grenzen van de klassieke muziek. Hij speelde met Herman van Veen, Carel Kraayenhof, is lid van Cuarteto SolTango en speelt in het vernieuwende orkest Pynarello. Sinds een paar jaar heeft hij de artistieke leiding over een kamermuziekfestival in het Italiaanse Cervo.

"Zijn spel in het programma van dit concert is dynamisch en persoonlijk. Zijn toon is soepel, zijn streek breed, zijn pianissimo's innig, zijn fortes staan als een huis. Bredenhorst is een eerlijk musicus die zich voluit geeft in bijvoorbeeld de lyrische klanken van de Cellosonate van Mjaskovski en de bekende maar altijd weer mooie Fantasiestücke van Schumann", aldus De organisatie van de Concerten bij Kaarslicht.

De Londense pianist, ook wel 'Steinway-artist' Simon Callaghan treedt over de hele wereld op als solist en kamermusicus. Daarnaast is hij artistiek leider van de Conway Hall in Londen, waar hij verantwoordelijk is voor de langstlopende kamermuziekserie van Europa. Bredenhorst noemt hem 'crazy talented'. De organisatie van de Concerten bij Kaarslicht heeft dan ook hooggespannen verwachtingen.

De kaarten kosten 18 euro per concert en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl of aan de deur te kopen. Wie benieuwd is hoe Duo Verzaro klinkt, kan het beluisteren op de website www.concertjisp.nl en daar ook video's van hun optredens bekijken. De deuren van de concertlocatie openen om 19.30 uur en het optreden begint om 20.15 uur. Consumpties zijn inbegrepen. De locatie is Dorpsstraat 46 in Jisp. Meer informatie ook op de Facebook-pagina @concertjisp.

Meer berichten