Co van Gelder en Magda Klos trouwden 11 juni 1981 in het raadhuis, Wormer.
Co van Gelder en Magda Klos trouwden 11 juni 1981 in het raadhuis, Wormer. (Foto: collectie familie Klos)

Trouwfoto's bij oude raadhuis Wormer gezocht

WORMER - Tot 1997 werd er getrouwd in het statige oude raadhuis van Wormer aan Dorpsstraat 350. Sindsdien wordt het gebouw bewoond en in stand gehouden door de familie Zwart. Nu is het plan ontstaan om hier dit jaar tijdens Open Monumentendag, met het landelijke motto 'Plekken van plezier', zaterdag 14 september foto's te exposeren die herinneren aan vroegere tijden. Het gaat daarbij om trouwfoto's, veelal genomen onder het poortje.

Daarom vraagt Historisch Genootschap Wormer aan al diegenen die met plezier aan hun trouwdag in het raadhuis van Wormer terugdenken een mooie trouwfoto in te leveren die destijds in het stijlvolle raadhuis is genomen. Deze foto's worden daar dan zaterdag 14 september geëxposeerd. Tevens geeft de familie Zwart stellen dan de mogelijkheid om op dezelfde plaats waar de trouwfoto is gemaakt opnieuw een foto van henzelf te maken.

Stellen kunnen hun trouwfoto in een envelop, met hun adresgegevens, e-mailadres en namen van het bruidspaar en de trouwdatum ingesloten, bij het Historisch Genootschap in de bus doen. De locatie is Wormer, Dorpsstraat 127B in Wormer. Historisch Genooteschao Wormer ondersteunt de actie, gaat de foto's digitaliseren en na afloop van de expositie per post aan mensen terugsturen.

Eventuele vragen kunnen mensen stellen via historischgenootschapwormer@gmail.com of per post via bovengenoemde postbus bij de Beschuitstoren. 

Meer berichten