Grutto's op een hek in de polder.
Grutto's op een hek in de polder. (Foto: Ed Zijp)

Trekvogels spotten in het Wormer en Jisperveld

WORMER - Bezoekerscentrum De Poelboerderij houdt een vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld. Ze gaan trekvogels en andere gevleugelde vrienden die teruggekomen zijn uit het zuiden spotten. Vaar zaterdag 31 maart om 13.30 uur mee met hun gids door het veld.

Hollandse en IJslandse grutto's en tureluurs keren na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers uitgehongerd terug uit Spanje en Afrika en moeten eerst veel eten om op gewicht te komen alvorens verder te trekken of te gaan broeden. In maart is het dubbel druk in het veld met vogels. Overwinteraars zoals smienten en wintertalingen bereiden zich voor op een reis van duizenden kilometers naar hun broedgebieden in Siberië. Andere wintergasten die de bezoekers tijdens de vaartocht tegen kunnen komen zijn grote zilverreigers, buizerd, blauwe kiekendief, torenvalk, wulpen, watersnippen, goudplevieren, kieviten, futen, meeuwen- , eenden- en ganzensoorten.

Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij kan via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten inclusief consumptie na afloop 12 euro, kinderen 3 euro. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij 10 euro. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Yvette van der Does
Meer berichten