Milstein Duo.
Milstein Duo. (Foto: Marco Borggreve)

Vijf sterren zussen

JISP - Voor het laatste concert van het seizoen heeft de stichting Concerten bij Kaarslicht gekozen voor het Milstein Duo. Zij zijn heel vereerd met het bezoek van deze twee volgens de stichting uiterst getalenteerde zussen. Het optreden vindt plaats in de Jisperkerk in Jisp.

De zussen Milstein trekken met hun spel veel aandacht in binnen- en buitenland en komen uit een zeer muzikaal gezin. Al van jongs af aan staan de viool en piano centraal in hun leven. Ook hun beide ouders zijn musici. Moeder is altviolist in de opera van Lyon en vader is pianist. Maria (viool) en Nathalia (piano) brachten in 2017 samen hun eerste cd uit, getiteld 'La Sonate de Vinteuil. De opname ontving overal vijfsterrenrecencies. Als duo spelen zij in zalen door heel Europa, waaronder het Concertgebouw.

Nederlandse Muziekprijs

In januari 2018 ontving Maria Milstein de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten aan jonge musici wordt toegekend. Uit het juryrapport van de adviescommissie Nederlandse Muziekprijs: "Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Ze spreekt via haar instrument in een taal met een breed scala aan uitdrukkingsmogelijkheden, variërend van fluisterende intimiteit tot dynamisch temperament. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal."

In een interview met De Volkskrant zegt Maria de balans te willen bewaren tussen kamermuziek en soloconcerten en dat ze les wil blijven geven. Een carrière hebben waarin ze tachtig keer per jaar met een orkest optreedt, is niet haar ambitie. De keuze van het duo om in Jisp op te treden, bevestigt deze liefde voor de kamermuziek.

De kaarten kosten 18 euro per concert en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl of aan de deur te koop. Op de website www.concertjisp.nl zijn video's van het Milstein Duo te vinden. De deuren van de Jisperkerk openen om 19.30 uur en het concert begint om 20.15 uur. Consumpties zijn inbegrepen. De kerk is te vinden aan Dorpsstraat 46 in Jisp. Meer informatie op www.concertjisp.nl en de Facebook-pagina @concertjisp.

Meer berichten