Mexx de Vries.
Mexx de Vries. (Foto: aangeleverd)

Mexx de Vries naar NK meerkamp en toestelfinales

WORMER - Mexx de Vries is een turntalent uit Wormer. Mexx is dit seizoen eerstejaars senior, dus er ligt een nieuwe uitdaging voor haar. Het gaat goed en ze kan tevreden zijn, want de Wormerse mag zaterdag 25 mei meedoen aan de meerkamp NK en zondag 26 mei aan de toestelfinales.

Zondag 17 maart nam Mexx (15) deel aan de kwartfinales NK in Harlingen. Hier werd ze boven verwachting derde. Bovenverwachting omdat bij de senioren meisjes turnen die al twintig jaar of ouder zijn en dus jaren op dit niveau turnen. Ze hebben in die periode dus de nodige ervaring opgedaan.

Zondag 7 april waren de de halve finales NK in Leusden. Van de 22 deelnemers gingen de beste acht door naar het NK in Duiven. Ook de beste twee van de 22 deelnemers per toestel mochten verder naar de toestelfinales NK. Mexx werd gedeeld eerste op haar favoriete onderdeel brug en tweede op de vloer. Ze staat reserve op de sprong, omdat ze daar derde werd. Mocht één van de twee meisjes afzeggen voor de sprong, dan mag Mexx ook deze finale turnen.

Mexx is bij de beste acht van de meerkamp en ook door voor deze discipline. De meerkamp NK is zaterdag 25 mei en de toestelfinales zijn zondag 26 mei. Dus nu is het voor Mexx nog volop trainen en op naar Duiven.

Meer berichten