vlnr: Kees van Waaijen wethouder, Krista Steding, adviseur werkgeversdiensten gemeente Wormerland, Thijs van Baar, voorzitter van BVW en Timo de Regt, voorzitter 't Lokaal.
vlnr: Kees van Waaijen wethouder, Krista Steding, adviseur werkgeversdiensten gemeente Wormerland, Thijs van Baar, voorzitter van BVW en Timo de Regt, voorzitter 't Lokaal. ((Foto: Aangeleverd))

Samenwerking Bedrijvenvereniging Wormerland en gemeente Wormerland met ’t Lokaal

WORMERLAND - Bedrijvenvereniging Wormerland (BVW) en gemeente Wormerland formaliseren de samenwerking met 't Lokaal. 't Lokaal brengt Zaanse bedrijventerreinen, onderwijs, overheid en zorg bij elkaar. Met als doel om samen te werken aan – in alle opzichten - vitale bedrijventerreinen in de Zaanstreek. "We zijn heel blij dat onze samenwerking nu echt vorm gaat krijgen. We nodigen alle ondernemers in Wormerland uit om met ons in gesprek te gaan over de mogelijke voordelen voor hun bedrijf", zegt Thijs van Baar, voorzitter van BVW.

Wethouder Kees van Waaijen: "Met deze samenwerking kunnen nu ook leden van de Bedrijvenvereniging Wormerland profiteren van de faciliteiten van 't Lokaal. Zoals het stagebureau, het Data Lab en het netwerk. Dat biedt bijvoorbeeld mooie kansen voor duurzame stages en maatschappelijke participatie."

Het stagebureau van 't Lokaal is één van de belangrijkste schakels - een uitgebreid aanbod aan stageplekken brengt studenten en bedrijven bij elkaar. Ervaring toont aan dat veel studenten bij hun stageplek blijven werken. Daarnaast heeft 't Lokaal een Data Lab ingericht. Om te kunnen sturen op de toekomst is het nodig om te weten wat er leeft, waar de schoen wringt (of gaat wringen), wat de samenstelling van de bedrijventerreinen is en waar ontwikkel behoeften liggen. Door middel van onderzoek– o.a door studenten - worden alle bedrijventerreinen in alle opzichten in kaart gebracht. De verzamelde data geven input voor conclusies en dus voor gezamenlijke verbeterprojecten.

Meer berichten