Ondernemers Wormerland tevreden over ondernemersklimaat

WORMER - Binnen de provincie Noord-Holland staat Wormerland op een zesde plaats in het onderzoek naar de meest mkb-vriendelijke gemeente in 2018/ 2019. In het grootste onderzoek in Nederland over het lokale ondernemersklimaat, spreken ondernemers zich uit over het beleid in hun gemeente, de communicatie met de gemeente, het mkb-beleid, de hoogte van de lokale lasten en het imago van andere gemeenten. In het onderzoek dat MKB Nederland tweejaarlijks uitvoert staat dat Wormerland als beste uit de bus komt in de regio Zaanstreek-Waterland, als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten. Het is dus gunstig om een bedrijf in Wormerland te vestigen.

Uit het onderzoek, waar 20.000 ondernemers aan hebben meegedaan, blijkt dat ondernemers in de gemeente Wormerland tevreden over zijn over hun eigen gemeente. Met een waardering van een 6,9 scoort Wormerland het best in de regio Zaanstreek-Waterland. Rob Berkhout, Wethouder economie: "Dat is een mooi compliment. Wormerland heeft de ambitie om aantrekkelijk te zijn en te blijven voor het midden- en kleinbedrijf. We zetten ons in voor een gunstig ondernemersklimaat. Ik ben daarom blij dat Wormerland is gestegen naar een 6e plek in Noord-Holland als mkb-vriendelijke gemeente, ten opzichte van de 42-ste plaats in 2014/2015. We blijven, samen met Bedrijvenvereniging Wormerland en de winkeliersvereniging Aktief, onderzoeken waarin de gemeente het ondernemersklimaat nog verder kan verbeteren!''

Wormerland krijgt verder een hoge score van het midden- en kleinbedrijf op de punten: aanspreekbaarheid, beleid, structureel overleg, inzet vermindering van de regeldruk, actief arbeidsmarktbeleid, inzet veiligheid, beleid starters en doorgroeiers en ondersteuning in de overgang naar duurzame energie.

Yvette van der Does
Meer berichten