Een kandidaat meldt zich bij de stand van Van 't Hek. Rechts Michel Zonneveld. (Foto: Paulina Bos)

Werkgevers en werkzoekenden matchen op banenmarkt

STREEK - Werkgevers en werkzoekenden vonden elkaar in de Bullekerk in Zaandam. Tijdens de banenmarkt, die werd georganiseerd door het Servicepunt Leren en Werken in samenwerking met het Regionaal Werkgevers Servicepunt Zaanstreek Waterland.

Het Werkgeversservicepunt organiseert de markt één keer in het jaar. Echter dit keer waren specifiek de bedrijven uitgenodigd, die werkzoekenden de mogelijkheid geven te werken én zich verder te bekwamen via een opleidings- of ontwikkeltraject. "Er is veel verschil in vraag en aanbod", vertelt Nancy Burrie van het servicepunt. "Aan de ene kant openstaande vacatures en aan de andere kant werkzoekenden die niet aan het profiel voldoen."

Match

Michel Zonneveld, managers werkgeversdiensten van het servicepunt, voegt eraan toe dat de banenzoekers een terugkoppeling mogen verwachten. "De mensen die hun gegevens bij de werkgever achterlaten, worden door het bedrijf benaderd en uitgenodigd kennis te maken. Op deze manier hopen we een duurzame match te maken." Dit keer geen uitzendbureaus, maar echte bedrijven die direct contact legden. "De focus ligt op de sectoren waar veel werk in is: Bouw en techniek, detailhandel, zorg, transport en logistiek, maar ook de horeca en catering."

Stoer

In de grote kerk waren 25 werkgevers vertegenwoordigd. Werkzoekenden met een uitkering hadden en uitnodiging ontvangen. Daarnaast ook veel spontane bezoekers, zoals Ariadne Kelder (52). Zij werd door haar contact bij het Sociaal Wijkteam in Krommenie attent gemaakt op de banenmarkt. Tijdens haar ronde langs de stands werd haar twee keer een baan aangeboden.

'Gat in mijn cv'

"Ik heb ervaring in de catering. Ik heb echter een gat in mijn CV." Iemand in haar directe omgeving verdiende haar aandacht. "Nu ben ik weer beschikbaar. Ik heb mijn CV thuisgelaten. Als ik de mensen spreek, kan ik het allemaal verklaren."

Bedrijven zijn op zoek naar stoere heiers, grond- en betonboorders. Verder onder meer chauffeurs, zorgverleners en mensen die grillburgers willen bakken.

Paulina Bos

Meer berichten