(Foto: Het hele gezelschap: mevrouw Ooms, burgemeester Peter Tange met daarachter Dija, Marcel, Susanne en de achterkleinkinderen Britt, Mare, Jim en Riva. (Tekst en foto: Paulina Bos))

Vrolijke honderdjarige Dicky Ooms

WORMERLAND - Mevrouw Dicky Ooms vond het een hele eer om de burgemeester te ontvangen. Ze was 11 oktober honderd jaar geworden en nam vorige week woensdag blij de mooie bos bloemen in ontvangst. De jarige dame, haar dochter Dija Trik, kleindochter Susanne, kleinzoon Marcel en de kleinkinderen begroeten burgemeester Peter Tange hartelijk op de zaal in verzorgingshuis Torenerf.

Het was feest. Er werd getrakteerd op gevulde koeken en speculaas. Mevrouw Ooms informeert nieuwsgierig naar de ambtsketting met het wapen van Wormerland. "De lepelaar komt van het wapen van de voormalig gemeente Jisp en dat heeft gemeente Wormerland over genomen", legt burgemeester Peter Tange uit. "De lepelaar is een mooie vogel", vindt mevrouw Ooms.

Faunaflat

Ze werd 11 oktober 1919 geboren in Zutphen. "In de wijk Polsbroek", vertelt ze. "Mijn vader en moeder hadden een sigarenwinkel. We speelden daar urenlang buiten op de Boompjeswal." Ze is een paar keer verhuisd. Van Zutphen naar Deventer en dan naar Emmen. "In verband met het werk van mijn vader", verduidelijkt Dija. "Hij was vertegenwoordiger en kreeg een ander rayon toegewezen. Hij overleed in 1991." Dija heeft haar moeder in 2013 overgehaald naar Wormer te komen. Zo kwam mevrouw Ooms dichtbij haar dochter en kleinkinderen te wonen. Ze woonde lange tijd zelfstandig in de Faunaflat. "Toen u 90 werd kwam ik u ook feliciteren", zegt de burgemeester. "Weet u dat nog?" Mevrouw Ooms moet goed nadenken, maar weet nog goed dat hij kwam voorrijden. "Als u 110 wordt komt de burgemeester weer", zegt dochter Dija. "Dat is waarschijnlijk, maar dat wordt een andere burgemeester", voegt Tange er lachend aan toe.

Meer berichten