Burgemeester Tange opent eerste Zaanse Top 500

WORMER – "Het wordt een mooie muzikale happening. De reacties op de oproep om te gaan stemmen zijn erg goed. Het enthousiasme druipt er vanaf!", zegt Hans Fiere die de publiciteit rond de eerste editie van de Zaanse Top 500 regelt.

Het Wapen van Wormer, Zandweg 34, staat drie dagen in teken van veel muziek, Zaanse artiesten, een heuse pop-quiz en een caféachtige opzet zoals te zien is bij de landelijke Top 2000. Alle mogelijke Zaanse artiesten passeren op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december de revue tijdens de Zaanse Top 500. Burgemeester Tange verzorgt op vrijdag 10.15 uur de officiële opening. Samen met Alexander Broussard, de Zaanse 'Billy Joël'.

Verrassende namen

,,Wie dat mee wil maken, doet er goed aan om 10.00 uur present te zijn in het Wapen van Wormer", zegt Hans Fiere. Hij werpt de een blik op de lijst en constateert dat zo'n kleine veertig procent van de 500 nummers bestaat uit echt Zaanse bands of artiesten.

"Zeker goed voor een eerste keer. Er staan ook voor de organisatie verrassende namen op. Zo hadden we zelf niet zo snel gedacht aan de Dizzy Man's Band. Natuurlijk wel aan noteringen van Zaanse bands als De Dijk en zangeressen als Margriet Eshuijs. Waarvan laatste trouwens op nummer elf te vinden is met haar hit Black Pearl."

Sponsoring Carebo

Wie in de top staat wordt angstvallig geheim gehouden. Een slinks gestelde vraag via mede-organisator Jamie Bank strandt dan ook in angstvallig zwijgen. Wel wil hij de werktekening opsturen van de speciale Zaanse Top 500 polo's die spontaan ter beschikking zijn gesteld door textieldrukkerij Carebo uit Wormerveer. "Ze worden mooi!", zegt Jamie tevreden die uitziet naar het moment waarop hij komende week in de fraaie kleding achter de techniektafel zal plaatsnemen. "Vakwerk van Machteld Bos en haar team", zegt Hans tevreden.

Het zijn nog even drukke dagen voor bedenker van de Zaanse Top 500 Paul van den Bergh. Samen met Jamie Bank, groot muziekfan, technicus en vrijwilliger bij de ZZBO werd de basis gelegd voor de Zaanse hitlijst Het idee kreeg handen en voeten toen het duo met de dj's van de Weekend Ochtend Show, het zaterdagochtendprogramma op Zaanradio, gingen praten. Samen met Eric Weer, Pascha van Hattem en Jerry Jahn wordt er zo een drie dagen durend muziekfeest van gemaakt.

Zaanse artiesten in muziekcafé

Door de contacten van de mannen van de Weekend Ochtend Show zullen er diverse Zaanse artiesten te gast zijn tijdens de uitzenddagen. Er worden namen genoemd van coryfeeën als Wolter Kroes, Glenn de Koning, Benjamin van der Logt, Jan Sjouwerman, zangduo Chantal Bannink en Patricia Leidekker van Chapeau! en Jeroen Conijn. "Laatstgenoemde staat met zijn nummer Rudolf En De Rest trouwens op nummer zeventien in de lijst", zegt Hans.

"Maar ik verwacht ook andere artiesten die spontaan binnen zullen stappen. Vanuit Zaanradio zijn er met heel veel Zaanse muzikanten warme banden. Er zijn interviews, anekdotes te horen. Het wordt gelijk een Meet & Greet."

Pop-quiz

Publiek is welkom om spontaan binnen te stappen in Het Wapen van Wormer. En ook de kennis testen van Zaanse muziek in de grote pop-quiz. Waarbij een mooie prijs te winnen valt: toegangskaarten voor het groot sterren kerstgala. Dat vindt vrijdag 20 december plaats in North Sea Venue Zaandam aan de Hemkade. Met optredens van onder meer good old Lee Towers, Tino Martin, Wolter Kroes en de Snollebollekes.

Zie de facebookpagina www.facebook.com/MJZaanseTop500/ voor de laatste nieuwtjes. De eerste Zaanse Top 500 wordt uitgezonden op Zaanradio (zie voor frequenties ww.rtvzaanstreek.nl). Deels live. Ook ZaanTV maakt opnamen. Het Top 500 muziekcafé is geopend op vrijdag van 11.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag van 10.00 tot 22.00 uur.

Meer berichten