IJsbon voor jonge mantelzorgers in Wormerland

Algemeen
Astrid Mannes van RSWP bij Arno en Renate van De Huiskamer in Wormer. De Huiskamer sponsort de ijsactie, omdat ook zij vinden dat kinderen en jongeren dat verdienen.
Astrid Mannes van RSWP bij Arno en Renate van De Huiskamer in Wormer. De Huiskamer sponsort de ijsactie, omdat ook zij vinden dat kinderen en jongeren dat verdienen. Foto: aangeleverd

WORMERLAND - In de gemeente Wormerland kunnen jonge mantelzorgers bij RSWP terecht voor ondersteuning, leuke activiteiten en contacten met andere jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. In deze tijd is het extra zwaar om ook de zorg te hebben voor je moeder, vader, broer, zus of iemand anders waar je langdurig voor zorgt.  Daarbij is de mogelijkheid om even 'te vluchten' naar school of werk ook minder of niet aanwezig.

"Normaal gesproken organiseren wij diverse activiteiten, maar vanwege de corona maatregelen is dat nu niet mogelijk. Daarom krijgen alle jonge mantelzorgers deze week een envelop in de bus waarin ze een tegoedbon krijgen voor een ijsje bij De Huiskamer in Wormer", aldus het RSWP. 

Ben jij een jonge mantelzorger en heb jij thuis geen envelop met ijsbon ontvangen? Neem dan contact op met Astrid Mannes, a.mannes@rswp.eu of Whatsapp: 06- 829 22 865. Of bel RSWP/Dienstencentrum Wormerland, maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur, 075- 641 96 68. Of kijk op de website: www.rswp.eu.