Wormerland verstrekt mondkapjes aan inwoners met laag inkomen

Algemeen
Afbeelding
(Stockfoto)

WORMERLAND - Inwoners met een laag inkomen ontvangen eenmalig van de gemeente Wormerland, op initiatief van college en raad, vier gratis wasbare mondkapjes voor ieder gezinslid vanaf dertien jaar.

Wethouder Kees van Waaijen: “Inwoners in Wormerland die het niet zo breed hebben, moeten geen keuze hoeven maken tussen de aanschaf van mondkapjes of brood en melk. Wij hebben het op ons genomen om, zeker nu de wettelijke verplichting voor het dragen van mondkapjes er is, zorg te dragen dat dit ook kan voor inwoners die een laag inkomen hebben. Het gaat bij ons om een paar honderd gezinnen.”

Collectief

Alle inwoners die bij de gemeente bekend zijn met een laag inkomen, ontvangen een brief met de mondkapjes. Ook krijgen zij in de brief uitgelegd dat zij mee kunnen doen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Zo hoopt de gemeente de inwoners met een smalle beurs, tegemoet te komen. Mondkapjes dragen is een verplichting die bijdraagt aan de bestrijding van corona. Het dragen van een mondkapje moet geen financiële keuze zijn.