Unicum in Wormer: echtpaar Ten Wolde is zeventig jaar getrouwd

Algemeen
Burgmeester Judith Michel brengt het echtpaar Ten Wolde de felicitaties voor hun 70-jarig (!) huwelijk.
Burgmeester Judith Michel brengt het echtpaar Ten Wolde de felicitaties voor hun 70-jarig (!) huwelijk. (Foto: Ronald Goedheer)

WORMER - Burgemeester Judith Michel van Wormerland was recent op ‘deurbezoek’ bij het echtpaar Ten Wolde. Op 21 februari 1951 stapten zij in het huwelijksbootje waardoor ze dit jaar maar liefst zeventig jaar zijn getrouwd.

Een ongelofelijk lange tijd die zonder meer respect afdwingt. Inmiddels is  de ‘bruidegom’ 95 jaar en de ‘bruid’ 93 lentes. Voeg daarbij het feit dat ze elkaar al 80 jaar kennen en de constatering ‘ze kennen elkaar hun hele leven lang al’ is onmiskenbaar een feit.

Liefde op de ijsbaan

Ze kwamen elkaar tegen op de ijsbaan in Zaandam. “Wat is dat een zacht en lief meisje”, dacht hij. “Wat is dat een leuke knul, met prachtig zwart haar”, dacht zij. Cupido schoot raak en na 10 jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje. 

Al vanaf heel jonge leeftijd werkte meneer Ten Wolde bij Duyvis. Vanuit dit oer-Zaanse bedrijf nam hij deel aan de februaristaking, toen nog maar 15 jaar oud. 

Het echtpaar heeft twee kinderen gekregen en is naar Wormer verhuisd omdat hun zoon hier ook woont. Meneer Ten Wolde is dol op racen, Formule 1, 2 en 3. Maar ook het sleutelen aan de racewagens vond hij heerlijk. In de weekenden ging het hele gezin op pad met de caravan naar de wedstrijden. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met modelbouw en schilderen. Meneer Ten Wolde: “Ik heb nog een hele vaste hand, ha ha!”

Mevrouw Ten Wolde werkte in een schoenenwinkel en was coupeuse. Natuurlijk vroeg burgemeester Judith Michel naar het geheim van 70 jaar huwelijk. Volgens het echtpaar is geven en nemen het belangrijkste. “En genieten van de tijd die je samen gegeven is. Want is het niet uniek dat we samen ons 70-jarig jubileum mogen vieren?”