Ken je dit Wormer uitje al?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pexels)

Blijf jij ook hangen in dezelfde activiteiten? Thuiswerken, boodschappen doen en een ommetje of even met de fiets weg? Misschien heb je geluk en kun je je sport nog uitoefenen of mag je je kinderen afzetten bij de sportvereniging. Dan is even anders denken voor jou een oplossing. 

Denk jij bij ‘boodschappen doen’ aan een noodzakelijk kwaad en sta je niet direct te springen? Lees dan eerst even verder. Want onze manier boodschappen doen, is echt heel goed voor je mind. 

Stap in de vakantiemood

Weet je nog, je laatste vakantie? Misschien ging je nog naar het buitenland, misschien vierde je vakantie op een camping of had je een huisje gehuurd. Maar zelfs als je in een hotel zat, dan heb je op vakantie een keer boodschappen gehaald. Misschien alleen een paar flesjes water of wat lekkers maar de kans is ook groot dat je tijdens je vakantie gewoon echt boodschappen moest doen. 

Kun je je nog herinneren hoe dat ging? Anders dan thuis he? Dat komt niet alleen omdat je dan in de vakantiemood bent maar ook omdat je in een andere omgeving bent. Een andere omgeving die je nog niet zo goed kent. Misschien moest je zoeken naar een supermarkt en anders was de route er naar toe toch echt anders dan thuis. Ook in de winkel stond alles op een andere plek en er waren andere producten. Grote kans dat je boodschappen daardoor heel anders ervaarde dan de wekelijkse boodschappen thuis. 

Gebruik je ervaring

Nu je dit weet, kun je die ervaring thuis ook gebruiken. Je gaat dan niet naar je standaard supermarkt maar kiest een andere stad of dorp uit om je boodschappen te gaan doen. En of je nu er voor kiest om met je shopper tas boodschappen te doen in Purmerend, Zaandam, of Castricum, het belangrijkst is dat je een plaats kiest die je niet zo goed kent. Zo moet je zoeken waar in het dorp de supermarkt is en is route er naar toe uiteraard ook anders dan je gewend bent. Ook in de supermarkt zelf kom je, door andere routing, andere producten tegen. Het vakantiegevoel dus!

De route

Door een landelijke route te kiezen of onderweg een stop te maken voor een coffee-to-go bijvoorbeeld, geef je je uitje nog meer het vakantiegevoel. Let er wel op dat als je producten nodig hebt uit de koeling of vriezer, je je koffiestop beter op de heenweg kunt plannen. 


Ga je boodschappen doen in de Zaanstreek, neem dan naast je boodschappentassen ook je mooie Charm tas mee en plak er wandelmomentje aan vast. Zet je toeristenbril op en maak foto’s van plekken die jij bijna als normaal bent gaan beschouwen. Wedden dat je wekelijkse boodschappen een bijtank momentje worden waarin je tegelijk ook nog eens heel erg nuttig bezig bent. 

Een spannend grote mensen momentje

Heb je nog kleinere kinderen? Neem ze mee op je dagje weg. Laat ze ook zelf boodschappen doen. Bijvoorbeeld door ze één maaltijd zelf te laten uitkiezen en shoppen. Laat ze bij de kassa zelf (met jouw pinpas) betalen en alles in hun eigen kinder rugzak inpakken. Wedden dat het een leuk uitje is. Want wat voor ons volwassenen een standaard routine is, is voor kinderen vaak een spannende ‘grote mensen’ activiteit. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda