Koninklijke onderscheiding voor onbezoldigd havenmeester Dirk Breet

Algemeen
Burgemeester Judith Michel bij Dirk Breet, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Judith Michel bij Dirk Breet, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: gemeente Wormerland)

WORMER - Burgemeester Judith Michel heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Dirk Breet. De inwoner van Wormerland is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dirk Breet (1947) was 28 jaar onbezoldigd havenmeester van Watersport Vereniging Wormer. In de periode april tot en met september was hij 24 uur per dag, zeven dagen in de week op de verenigingshaven om iedereen te helpen. Zijn werkzaamheden pakte hij met veel plezier en altijd voortvarend op. Eigenlijk deed en kon hij alles: Zo maakte hij nieuwe leden wegwijs op de haven, zorgde hij voor het indelen van de boten in de boxen en hield contact over het onderhoud van schepen met de booteigenaren. Ook begeleide hij de leden die corveedienst hadden en de maandagmiddagploeg. 

Dirk Breet deed schilder- en schoonmaakwerk en allerlei hand- en spandiensten. En hij zorgde mede voor het maken en de verspreiding van het clubblad “De Titan” van de vereniging. Verder bewaakte hij de haven en sleepte hij bootjes terug naar de haven in geval van motorpech. Om dit alles in goede banen te leiden en toezicht op alles te kunnen houden woonde hij een groot gedeelte van het jaar op de haven. Dirk is eind 2020 gestopt in zijn functie als havenmeester.

Judith Michel: “Dirk Breet heeft met betrokkenheid en passie, er voor gezorgd dat de leden van Watersport Vereniging Wormer hun liefhebberij konden uitoefenen en daardoor nu nog kunnen genieten van al het moois wat Wormerland op vaargebied te bieden heeft. Hiervoor wil ik de heer Breet, ook namens de leden, hartelijk bedanken.”

Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda