Echtpaar Filmer-Span 60 jaar getrouwd: ‘Het begon op de dansvloer’

Algemeen
Burgemeester Judith Michel mag gelukkig weer gewoon op bezoek bij jubilerende echtparen, zoals bij het echtpaar Filmer-Span.
Burgemeester Judith Michel mag gelukkig weer gewoon op bezoek bij jubilerende echtparen, zoals bij het echtpaar Filmer-Span. (Foto: gemeente Wormerland, Ronald Goedheer)

WORMER - Het echtpaar Filmer-Span beleefde onlangs de mijlpaal van het 60-jarig huwelijk. Op 17 mei 1961 stapten ze in het huwelijksbootje. Burgemeester Judith Michel ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren met dit bijzondere feit.

Het begon allemaal op de dansvloer van het Verenigingsgebouw. “Dat is wel wat voor mij”, dacht hij. “Wat een knappe vent”, dacht zij. “Toen zijn we aan elkaar blijven plakken”, klinkt het met een grote lach.

Het echtpaar komt oorspronkelijk uit Assendelft en Krommenie. Ze woonden op verschillende plekken in Zaanstreek. De laatste jaren met veel plezier in de Koningsvarenflats in Wormer, maar sinds een paar weken in een aanleunwoning. Dat was eerst even wennen al voelen ze zich er nu helemaal thuis. “Ook omdat onze fantastische drie kinderen alles zo mooi hebben gemaakt.”

Meneer Filmer werkte 45 jaar bij Forbo en was daarnaast sociaal heel actief. Zo was hij onder andere voorzitter van de biljartvereniging, oprichter van de tennisvereniging en videograaf. Mevrouw Filmer heeft altijd veel plezier gehaald uit naaien, breien en handwerk. Samen spelen ze nog elke middag potjes rummikub. De laatste tijd wint mevrouw Filmer eigenlijk altijd.

Samen hebben ze veel plezier en op de vraag naar het geheim van 60 jaar huwelijk geven ze als antwoord; “Geven en nemen, maar vooral geven...”