Reizen tijdens corona: in 3 stappen op vakantie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

Reizen tijdens corona: in 3 stappen op vakantie

REGIO - De coronamaatregelen van jouw beoogde vakantieland veranderen voortdurend. Dat kan soms verwarrend zijn. Hier volgt een simpel stappenplan om veilig uw vakantiebestemming te bereiken. In dit artikel lees je daarom hoe je eenvoudig in 3 stappen op reis kunt gaan in de huidige ingewikkelde coronawereld.

In 3 stappen met een gerust hart op vakantie gaan in coronatijd 

Welke 3 stappen zijn dat?

1. Check je reisvoorwaarden

2. Bereid je goed voor

3. Check de voorwaarden op jouw bestemming

Stel, je wilt op vakantie gaan naar Portugal. Hoe zien deze stappen er dan uit?

Stap 1: Check je reisvoorwaarden

Ga naar deze website om te kijken wat de corona-maatregelen zijn op jouw vakantiebestemming. Je klikt Portugal aan en je ziet in één oogopslag wat er van je gevraagd wordt. Op het moment van schrijven gaat het hier om een Digitaal Corona Certificaat - DCC of een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur, of een negatieve antigeentest niet ouder dan 48 uur en het invullen van een Passenger Locator Card. Terug naar Nederland hoef je geen extra maatregelen te nemen, dat is prettig. Vanaf 18 juli verandert dat. Let op: de regels kunnen kort voor vertrek, of tijdens vakantie veranderen.

Stap 2: Bereid je goed voor

Om met een gerust hart op vakantie te gaan, is het niet alleen belangrijk om je paspoort, portemonnee en zonnebrand mee te nemen. Daar hoort dus - in geval van Portugal - ook een negatieve PCR-test bij, mocht je niet gevaccineerd zijn. Via deze link kun je van tevoren een test inplannen voor reizen. Check vlak voor vertrek ook nog even of de regels niet zijn veranderd. Mondkapjes ook mee? Let’s go!

Stap 3: Check de voorwaarden op jouw bestemming

Welk land is toegankelijk voor Nederlandse reizigers en wat zijn de voorwaarden om ‘vrij’ rond te kunnen bewegen? Check daarvoor deze website. Op alle vakantiebestemmingen gelden nagenoeg de basismaatregelen die ook in Nederland gelden op het gebied van hygiëne: handen kapot wassen, social distancing (variëren van 1 tot 2 meter), hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en geen handen schudden. Mondkapjes zijn in veel landen verplicht, vaak ook buiten. Ga niet het vliegtuig in met coronagerelateerde klachten.

Conclusie

Veilig je vakantiebestemming bereiken lijkt op het eerste gezicht niet zo makkelijk, maar met deze 3 stappen kun je eenvoudig op reis gaan in deze coronatijd.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda