Botulisme type C in Wormerland geconstateerd

Algemeen
Voorkomt ziekte bij uw hond en laat ze niet los in de buurt van water.
Voorkomt ziekte bij uw hond en laat ze niet los in de buurt van water. (Stockfoto)

WORMERLAND  - De gemeente Wormerland had vorige maand al het ernstige vermoeden dat er mogelijk botulisme was gesignaleerd in het polderwater omdat er dode watervogels en vissen waren aangetroffen in een weiland gelegen aan de Barnde Molen in Jisp. Na onderzoek is botulisme type C geconstateerd. 

Dit type botulisme is gevaarlijk voor dieren, vooral voor honden, runderen en watervogels. De gemeente verzoekt daarom deze dieren niet in contact te laten komen met water uit de sloot in dit weiland. Vermijd uit voorzorg ook zelf contact met water uit sloten. Raak zieke en dode watervogels en vissen niet aan.

Wat kunt u doen? Waarschuw direct de dierenambulance bij hert zien van zieke of gewonde watervogels, via 075- 615 6666. Ziet u dode dieren? Neem dan direct contact op met de gemeente via 075-6512100 (ook in het weekend bereikbaar) of geef de melding digitaal door: bit.ly/meldingdierenWL 

Laat honden, runderen, watervogels en paarden niet in contact komen met slootwater. Laat deze dieren daarom niet loslopen in de buurt van sloten; Vermijd zelf ook contact met water uit sloten; Raak zieke en dode watervogels en vissen niet aan, ook niet met handschoenen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over botulisme? Kijk op de website van het RIVM: rivm.nl/botulisme.