Eerste boosterprik gezet: vanaf vandaag afspraak maken

Algemeen
Vanaf deze week wordt gestart met de boosterprik op de GGD-locaties.
Vanaf deze week wordt gestart met de boosterprik op de GGD-locaties. (Foto: Theo Annes)

REGIO – Vandaag is de eerste boosterprik gezet. Ank Ruiterman (90) kreeg de boosterprik op een GGD-locatie in Den Haag. Ook in onze regio vallen vanaf vandaag de uitnodigingen voor de derde coronaprik, de booster, op de mat, zo meldt de GGD. 

In totaal krijgen 5,5 miljoen mensen een booster. De ouderen krijgen deze als eerste. Mensen die zijn geboren in 1931 of eerder, kunnen vanaf vandaag, donderdag 18 november, een afspraak maken, zodra zij een uitnodigingsbrief hebben ontvangen. 

Booster zorgmedewerkers

Naast de ouderen hebben 700.000 zorgmedewerkers de mogelijkheid om zich de komende tijd met de booster te laten vaccineren.

Heel Nederland donkerrood op coronakaart

De boosterprikken worden versneld gezet vanwege de oplopende coronabesmettingen. Vanaf vandaag kleurt heel Nederland weer donkerrood op de coronakaart. Dat is voor het eerst sinds het begin van de pandemie, dit meldt Nu.nl. De kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC heeft vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood, waarbij groen voor een laag risico staat en donkerrood voor een erg hoog risico. De kleuren op deze coronakaart worden iedere donderdag gebaseerd op het absolute aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. 

Op welke locatie haal ik de boosterprik? 

In regio Alkmaar worden de prikken gezet op de priklocatie in Alkmaar, Evenemententerrein, Olympiaweg 26.

BioNTech/Pfizer of Moderna

Men krijgt een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Je kunt niet zelf het type vaccin kiezen. 

Wanneer kan ik de booster halen?

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je nog geen uitnodigingsbrief voor de boosterprik hebt ontvangen en dus niet aan de beurt bent. Voor de eerste en tweede vaccinatie kun je wel zonder afspraak terecht.

Meer informatie over de boosterprik lees je hier.

https://ggdhn-corona.nl/ggd-start-19-november-met-boosterprik/

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda