Kunstenaars gezocht Veldwerk Expo

Nieuws
Werk van Marsha M. Titel: Brilletje. (Foto: Marsha M.)
Werk van Marsha M. Titel: Brilletje. (Foto: Marsha M.) rodi.nl

WORMERLAND - Stichting Veldwerk Expo Wormerland houdt in september de 11e kunst- en poëzieroute door de Schaalsmeerpolder. Het thema dit jaar is 'Dichter bij Duurzaam'. Kunstenaars die beelden/ objecten, film/ fotografie, samenwerkingsprojecten en poëzie maken welke passen in dit thema, worden uitgenodigd voor deelname. De opening is vrijdag 15 september in Restaurant De Hofjes en wordt door burgemeester Peter Tange en dichteres Frouwkje Zwanenburg geopend.
Veldwerk Expo wordt gehouden drie weekenden (15,16, 22, 23, 29 en 30 september) in samenwerking met Natuurmonumenten, de Poelboerderij, kunstenaars, dichters, bewoners in en rond de Schaalsmeerpolder, Wormerland, Oostknollendam en Restaurant De Hofjes.
Beeldend kunstenaar Joke Konijn verzorgt voor Stichting Veldwerk Expo Wormerland sinds 2001 om het jaar deze kunst - en poëzieroute in de Schaalsmeerpolder. Hiervoor nodigt zij kunstenaars en dichters uit om werk te maken om te exposeren op diverse locaties op het land en in het water. Daarnaast worden een aantal activiteiten gehouden waar het publiek aan kan deelnemen zoals workshops en vaartochten door het Wormer- en Jisperveld.
De Schaalsmeerpolder is van Natuurmonumenten en is ondertussen bij veel natuur en kunstliefhebbers bekend. Door zijn ligging en het brakke water heeft de polder een rijke diversiteit aan flora en fauna. Via kunst - en poëzie wil Joke Konijn deze bijzondere en kwetsbare natuur onder de aandacht brengen van een breed publiek. Om de natuur geen geweld aan te doen vindt deze route ruim na het broedseizoen in september plaats en wordt inmiddels door duizenden bezoekers gewaardeerd.
Kunstenaars kunnen zich aanmelden via Joke Konijn: jpm.konijn@gmail.com. Kijk voor meer informatie en www.veldwerkexpo.nl.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda