Dennis de Borst en Stan van Oord keren huiswaarts met bekers

Nieuws
Febo Racing-team in actie. (Foto: Rob Blank)
Febo Racing-team in actie. (Foto: Rob Blank) rodi.nl

OOSTKNOLLENDAM - Dennis de Borst en Stan van Oord hebben tijdens het DTM-weekend op Zandvoort een overwinning en een tweede stek behaald. Hiermee heeft het duo van Febo Racing goede zaken gedaan in de stand van het kampioenschap van de Supercar Challenge, een amateurautosportklasse.

Bij het doven van de lichten was het Dennis de Borst die er in race 1 als een speer vandoor ging. Niet alleen pakte hij de leiding, maar ook sloeg hij een gat naar zijn concurrenten. "Het ging echt erg goed en ik kon ook de banden sparen voor de tweede helft van de race." Zijn teammaat Stan van Oord kon zich opmaken voor een titanengevecht. Hij kwam als vijfde de baan op en moest met de concurrenten zien af te rekenen. "Een affiche voor de autosport, waar de liefhebbers langs de baan van konden genieten. Het was niet makkelijk, maar prachtig om als winnaar over de streep te komen." Ruud Olij werd tweede achter Dennis en Stan. Derde was Rene Steenmetz.

Race 2

Vanaf een negende stek kreeg Dennis de zware taak de snelle Cupra TCR naar voren te rijden. Zijn start was naar eigen zeggen net als zaterdag geweldig. Niet alleen zijn start was goed, maar Dennis liet ook zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. De coureur werkte zich naar voren en had bij de pitstop de derde stek in handen. Stan had opnieuw een uitmuntend stint gereden en zo kwamen de heren van Febo Racing op de tweede stek te liggen. De leider kwam nog in het vizier, maar de race was net te kort om voor de overwinning te gaan.
"We hebben onze snelheid laten zien, bekers gepakt en zeer waardevolle punten binnengehaald voor het kampioenschap", besloot Dennis. Ze eindigden de race achter Rene Steenmetz als tweede, terwijl het brons voor Marcel van de Maat/Peter Scheurs was.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda