Toneelgroep Herleving vier haar 120-jarig bestaan met jublieumvoorstelling

JISP - Herleving 1898 speelt vrijdag 5 en zaterdag 6 april om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) in de Lepelaar in Jisp haar 120-jarig jubileumvoorstelling De Kapokboom van Jean Guitton. Dat gaat de toneelgroep doen in een moderne bewerking van Alex Hüber. De regie komt daarbij van Pim Houthuijse.

Korte inhoud: Roubaix, Frankrijk, 1953: als de weeffabriek van Léon Perrochon failliet dreigt te gaan, leidt dit tot spanningen met zijn vrouw Simone, zoon Christian en zijn inwonende zuster Frédérique. Hierbij spelen eigenbelang, geld en liefdesperikelen een belangrijke rol. Hierdoor zorgt een mogelijke oplossing voor verdere ophoging van de schulden voor problemen.

Als de vader van Léon, Emile, ten tonele verschijnt, om orde op zaken te stellen, kunnen zij dit om diverse redenen niet waarderen. Binnen het gezin worden snode plannen gesmeed, waarbij het verhaal over een kapokboom, aangedragen door zoon Christian, een belangrijke leidraad is in de uitvoering. Tevens krijgen zij de boekhouder van de fabriek, Bompard, zover om hen daarbij behulpzaam te zijn.

Vader Emile, zich niet bewust van de plannen, gaat door om de fabriek te redden en zet de familie verder onder druk. Hierdoor worden de plannen om van hem af te komen steeds driester. De oude heer heeft echter zelf ook nog een onverwachte verrassing in petto. Dus of het Léon en de zijnen uiteindelijk lukt, is nog maar de vraag.

Kaarten zijn donderdagen, vrijdagen en zaterdagen te koop bij De Lijstemacker, Oosteinde 1 in Wormer, en 30 maart van 15.00 tot 16.00 uur in De Lepelaar en vrijdag 5 en zaterdag 6 april aan de zaal.

Meer berichten