WormerWonen laat kinderen meedenken over plannen

Algemeen
Gastles op de Eigen Wijs.
Gastles op de Eigen Wijs. (Foto: Monique Fontijn.

WORMER - Hoe willen de bewoners van morgen wonen? WormerWonen vroeg het aan de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Eigen Wijs in Wormer. De kinderen van de Eigen Wijs zijn op dit moment bezig met het thema 'Red de wereld'.

Monique Kerkman medewerker beleid en organisatie van WormerWonen, was 6 juni te gast op de school om les te geven over duurzaamheid en te vragen hoe zij in de toekomst graag willen wonen. Op De Eigen Wijs wordt een groot deel van de lesstof in thema's behandeld, waarbij kinderen leren op onderzoek uit te gaan en creatieve oplossingen te vinden. Het is de missie van De Eigen Wijs om kinderen te ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, zodat zij de toekomst uit kunnen vinden.

Nabije toekomst

WormerWonen heeft al gesprekken gehad met de gemeente, huurdersvereniging Huurders voor Huurders en collega-corporaties om te horen wat zij belangrijk vinden voor wonen in de nabije toekomst. Monique liet de kinderen een kort animatiefilmpje zien waarin WormerWonen laat zien wat haar doelen voor de komende 5 jaar zijn. De kinderen konden daarna door knutselen, bouwen en tekenen uitbeelden wat zij belangrijk vinden voor de toekomst. Dit was onder andere hergebruik van materialen,zonnepanelen en andere manieren om stroom op te wekken, zoals een wind- en watermolen, een draaibaar en een verplaatsbaar huis, eigen groente en fruit verbouwen, groene daken en groene parkeerplaatsen. WormerWonen gaat kijken welke ideeën realiseerbaar zijn in de toekomst.