De racebaan bij de nieuwjaarsrace.
De racebaan bij de nieuwjaarsrace. (Rob Blank)

De Borst en Van Riet pakken tweede plek Febo Nieuwsjaarsrace

OOSTKNOLLENDAM - Dennis de Borst en Lorenzo van Riet hebben het autosportjaar 2019 zaterdagmiddag 5 januari geopend met een tweede plek in divisie II tijdens de Nieuwjaarsrace. Een eenvoudige race was het niet voor het Febo Racing Team, maar met dit resultaat pakken ze flink wat punten voor het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

De kwalificatiesessie in de middag verliep voor het Febo Racing Team niet helemaal naar wens. De Borst en Van Riet bleven op de twaalfde tijd overall en de vijfde in divisie II steken. "De baan was nat en werd iedere elke ronde sneller. Alleen met een dergelijk vol veld is het lastig een vrije ronde te vinden. Daarbij was de afstelling niet helemaal naar wens", blikte Dennis op de kwalificatie terug. 

Race

De Febo Nieuwjaarsrace begon aan het eind van de zaterdagmiddag. Het team van Ferry Monster Autosport had de afstelling voor de race aangepast en dit pakte geweldig uit. Dennis reed een ijzersterk begin. Vanaf een vijfde stek stoomde hij op naar de kop van het veld en hij wist zelfs flink bij de concurrentie weg te lopen. "De wagen reed zo veel beter dan tijdens de kwalificatie. Het was heerlijk om zo'n eerste rijbeurt te hebben, waar ik als een mes door het veld ging en een fikse voorsprong wist op te bouwen", aldus Dennis. De pitstop zelf verliep minder goed. "We verloren helaas veel tijd tijdens onze stop."Lorenzo van Riet had het tijdens zijn rijbeurt minder naar zijn zin. De jongeling werd op een regenbuitje getrakteerd. Hij zou dit klusje op zijn profielloze slicks moeten klaren. Hiermee verloor hij meer tijd, maar wist de Cupra TCR wel op de baan te houden. 

In het donker stapte Dennis in voor zijn tweede rijbeurt. Hij was erop gebrand om de verloren tijd goed te maken. Twee lange neutralisaties, waarbij het gehele veld niet harder dan 60 kilometer per uur mag rijden, verhinderden de mogelijkheden om de verloren tijd goed te maken. Lorenzo kreeg de eer na vier uur wedstrijd de wagen over de meet te sturen. Hij had weinig ervaring in het donker, maar het ging veel beter dan eerder in de race. Uiteindelijk stuurde de coureur de Cupra als tweede over de meet in divisie II. 

"Een tweede plek tijdens de Febo Nieuwjaarsrace is niet waarop we hadden gehoopt. Daar ben ik misschien wel te fanatiek voor. Na onze zege in de eerste race van het kampioenschap hebben we nu wel een flink aantal punten binnen. Het doel in de Final 4, die in maart wordt verreden, is het binnenhalen van het kampioenschap", keek Dennis ook alvast vooruit op de volgende wedstrijd.

Meer berichten