De sopraan Johannette Zomer.
De sopraan Johannette Zomer. (Foto: Diederick Bulstra)

Sopraan met internationale faam naar Jisp

JISP - Johannette Zomer treedt zaterdag 23 februari samen met Fred Jacobs op in Jisp. Tijdens dit concert begeleidt Fred Jacobs, die een Franse negentiende-eeuwse gitaar bespeelt, de sopraan. 

Het uitgebreide programma van deze avond bestaat uit romantische werken van diverse bekende componisten, zoals Schubert, Sor en Giulinani. "Het is een toegankelijk repertoire, waarmee Johannette haar uitstekende techniek laat horen en elk lied een toepasselijke kleur en stemming geeft", aldus concertorganisator Stichting Concerten bij Kaarslicht. "Zomer is al jarenlang een fenomenale en veelzijdige zangeres. De lange reeks recensies spreken alle van een uitzonderlijk talent, een sopraan met intimiteit en uitbundigheid, met dramatiek en dartele virtuositeit, met een zuiverheid als een engel. Ze laat het dankbare publiek steeds weer achter in ontroering en vreugde. Ook heeft zij met haar vele cd's en buitenlandse concerten internationale faam verworven. Jacobs' aandachtige en gevoelvolle spel is subtiel en een fijnzinnige aanvulling op de zang van Johannette Zomer." 

Kaarten kosten 18 euro. Ze zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl of aan de deur te koop. Wie benieuwd is hoe Johannette klinkt, kan op www.concertjisp.nl een paar video's beluisteren en bekijken. De deuren van de Jisperkerk openen om 19.30 uur en het concert begint om 20.15 uur. Consumpties zijn inbegrepen. De Jisperkerk bevindt zich op Dorpsstraat 46 in Jisp. Meer informatie: www.concertjisp.nl en Facebook: @concertjisp.

Meer berichten