Grote zilverreiger en kievit.
Grote zilverreiger en kievit. (Foto: Larry Kef)

Winter in het Wormer- en Jisperveld

WORMER - De nadruk van de vaarexcursies van De Poelboerderij in Wormer ligt op het voorjaar, wanneer de weidevogels er zijn. "Echter, we varen het hele jaar rond, omdat elk seizoen zijn bekoring heeft", aldus het bezoekerscentrum. Ook zondag 20 januari is er daarom een excursie. 

De winter is ingegaan. Het landschap is kaal en in afwachting van ijs of een vroeg voorjaar. In de huidige periode kunnen bezoekers wintervogels spotten. Zondag 20 januari kunnen belangstellenden zodoende om 13.30 uur meedoen aan een vaartocht van De Poelboerderij. Halverwege de tocht is er de mogelijkheid om even de benen te strekken en de koeien in stal te bekijken. Een fris alternatief voor doorzetters die misschien liever waren gaan schaatsen. 

Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Meer berichten