Bijeenkomst Wormerland over energietransitie

Algemeen
Een hybridesysteem: warmtepompunit midden, rechts de cv ketel.
Een hybridesysteem: warmtepompunit midden, rechts de cv ketel. (Foto: Dirk Karten)

WORMERLAND - De gemeente Wormerland en Omgevingsdienst IJmond houden op maandag 25 november een bijeenkomst over aardgasvrij wonen.

Locatie van de meeting is het gemeentehuis Wormerland, Koetserstraat 3. Tussen nu en 2050 zullen we overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, aldus laat de gemeente weten. Het is aan de gemeente Wormerland om haar inwoners daarbij te helpen. Samen zorgen we ervoor dat we duurzaam, maar ook toekomstbestendig, comfortabel en betaalbaar gaan verwarmen, douchen en koken. Praat en denk mee met gemeente Wormerland tijdens de informatieavonden. In 2019 en 2020 werkt de gemeente een conceptplan om de weg naar een aardgasvrij 2050 vorm te geven. De gemeente kijkt, met elkaar, welke mogelijkheden er zijn. Voor een aantal buurten zal in dat plan duidelijk worden waar kansen liggen en op welke termijn men van het aardgas af kan. Op een duurzame en betaalbare wijze. Iedere verandering begint met informatie meent de gemeente. Vandaar de informatieavond die om 20.00 uur begint. Deur open 19.45 uur.

De avond wordt gevuld met, onder andere, een interactieve presentatie waarvoor een smartphone nodig is. Aanmelden is verplicht via www.odijmond.nl/wormerlandaardgasvrij.

Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda