Butter en team Oly winnen Beschuitstoren Regatta

Nieuws
De blije prijswinnaars op een rijtje. (Foto: WV Wormer)
De blije prijswinnaars op een rijtje. (Foto: WV Wormer) rodi.nl

WORMER - Eindelijk wind, dat moet de wedstrijdleiding van de WV Wormer zondag 17 juni hebben gedacht. Na twee jaar met nauwelijks wind waren de omstandigheden voor de jaarlijkse zeilwedstrijden om de Beschuitstoren Regatta optimaal met een zuidwestenwind kracht 4 en bij vlagen 5. Een internationaal deelnemersveld kwam op het Zwet aan de start, verdeeld over een open klasse en de jeugdboot optimist.
In de twee wedstrijden die er werden gevaren was in de optimist Fedde Butter duidelijk de sterkste. De zeiler van organisator WV Wormer wist beide races winnend af te sluiten. Ook in de open klasse deed de eigen jeugd het uitstekend. Felix Postma pakte het brons en de gebroeders Villano werden tweede. De beide teams in de Topaz kwamen echter net tekort voor de winst. Net als vorig jaar was die namelijk weggelegd voor de familie Oly in de Barnegat.
Een bijzondere vermelding is er voor Marco Ootes. Weliswaar werd hij negende in de totaalstand van de open klasse, maar hij was wel de beste minisail en hield deelnemers uit onder andere België en Engeland achter zich.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda