Varen met De Poelboerderij

Nieuws
Graanmolen De Koker. (Foto-archief De Poelboerderij)
Graanmolen De Koker. (Foto-archief De Poelboerderij) rodi.nl

WORMER - Bij De Poelboerderij in Wormer zijn zondag 1 juli twee activiteiten te doen. Er is een pannenkoekentocht en een roofvogelvaartocht.
De pannenkoekentocht vindt zondag 1 juli om 10.30 uur plaats. Dit is een vaartocht met bezoek aan graanmolen De Koker, onder leiding van een gids. Mensen varen eerst door het Wormer- en Jisperveld langs nostalgische houten weidemolentjes. Daarna volgt een bezoek aan en rondleiding door de molenaar van graanmolen De Koker. Bij terugkomst zijn er een pannenkoek en een zakje meel voor iedereen.
Zondag 1 juli om 13.30 uur is er een roofvogelvaartocht. Vooraf aan de vaartocht is er een snelcursus roofvogels herkennen. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moet er veel gejaagd worden. Daarom is er nu de meeste kans op het zien van een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief. De kans om een boomvalk, havik en sperwer te ontwaren is daarentegen klein.
Reserveren voor één van de excursies kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. De kosten voor pannenkoekentocht zijn in alle gevallen 2 euro hoger, vanwege het zakje pannenkoekenmeel. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda