Exterieurkeuring voor rashonden in Wormer

Nieuws
De Clubmatch is volgens KCZIJ een serieuze aangelegenheid, maar vooral ook een gemoedelijke dag en een ideale gelegenheid om het showgebeuren met de hond te oefenen. (Foto: Kynologenclub Zaanstreek IJmond)
De Clubmatch is volgens KCZIJ een serieuze aangelegenheid, maar vooral ook een gemoedelijke dag en een ideale gelegenheid om het showgebeuren met de hond te oefenen. (Foto: Kynologenclub Zaanstreek IJmond) rodi.nl

WORMER - De Kynologenclub Zaanstreek IJmond (KCZIJ) houdt zondag 15 juli de Clubmatch 2018. Deze vindt plaats op het veld van de KCZIJ in Wijdewormer, Sportpark Kalverhoek, nabij Zaandam, in Wijdewormer.
De Clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden. Keurmeesters beoordelen in hoeverre de deelnemende honden voldoen aan de rasstandaard en wie van de aanwezige honden in dat opzicht de mooiste is. Aan het eind van de dag komen de beste van elk ras per rasgroep tegen elkaar uit voor de verkiezing van de mooiste rashond van de Zaanstreek. De keuringen starten om 10.00 uur. De Clubmatch is volgens KCZIJ een serieuze aangelegenheid, maar vooral ook een gemoedelijke dag en een ideale gelegenheid om het showgebeuren met de hond te oefenen.
Voor honden met een unieke afstamming zonder stamboom is er ook de gelegenheid om gekeurd te worden. Ook al heeft de hond geen rasstandaard om aan te voldoen, valt er toch veel af te lezen van het uiterlijk. Voor deze beoordeling kunnen hondenbezitters zich op de dag zelf op het veld inschrijven of zich per e-mail aanmelden bij Jettie Alberts, via: jettie.alberts@planet.nl. Voor nadere informatie of vragen kunnen ze contact opnemen via tel..: 075-6408844. Inschrijven kan via de website: www.kczij.nl. De inschrijving sluit woensdag 11 juli.