Coach WSV'30: 'De potentie om te groeien zit erin'

  Nieuws
De selectie van WSV'30. (Foto: Peter Seijmour)
De selectie van WSV'30. (Foto: Peter Seijmour) (rodi.nl)

WORMER - De winterstop is bijna voorbij en WSV'30 hervat zaterdag 27 januari als koploper de competitie. De Wormernezen hebben wel twee wedstrijden meer gespeeld dan directe concurrenten Ilpendam en RCZ. De beide ploegen staan één punt achter op de lijstaanvoerder. De mannen van WSV krijgen bij de competitiestart meteen een pittig uitduel voor hun kiezen. Ze dienen af te rekenen met VV Knollendam uit buurdorp Oostknollendam. WSV'30-coach Tom Jansen kijkt terug op de eerste seizoenshelft en vertelt over zijn verwachtingen voor het tweede deel van het seizoen.

Jansen is niet ontevreden over de eerste seizoenshelft, die volgens de coach wel wispelturig was. "We verloren ongelukkig bij Ilpendam uit. Het was 1-0 voor rust, maar vlak daarna maakte Ilpendam gelijk. Een speler van ons kreeg een rode kaart, waarna Ilpendam het goed uitspeelde. Ook verloren we als enige in de poule van nummer laatst Purmerland. Bij een 1-0 voorsprong hadden we in deze uitwedstrijd veel kansen op de 2-0. We misten twintig minuten voor tijd een penalty. Dan wordt het 1-1 en valt zelfs nog de 2-1."

Mede door die wisselvalligheid maakt volgens Jansen dat het kampioenschap (nog) niet reëel is. "Omdat een aantal jongens is gestopt en vanwege blessures moesten we veel sleutelen aan het team. Dan lever je kwaliteit en ervaring in. Het gaat met horten en stoten, maar de potentie om te groeien zit erin. Ik denk wel dat één of twee ploegen beter zijn." De coach wil dus bouwen aan zijn team, maar zou liegen als hij zou zeggen dat hij niet op het kampioenschap hoopte. "Er is nog van alles mogelijk. De nummers twee en drie moeten nog tegen elkaar. Zware ploegen als Saenden, RCZ, Ilpendam, SVA komen allemaal nog naar Wormer en dat biedt perspectief. Thuis hebben we één keer gelijkgespeeld en de rest gewonnen."

Nu eerst dus zaterdag 27 januari zien te winnen van VV Knollendam. "Fantastisch dat we in de vierde klasse D zo veel Zaanse derby's hebben. We spelen in bijna negentig jaar voor het eerst tegen VV Knollendam. Dat leeft wel. Zij zijn geen katje dat je zonder handschoenen kunt aanpakken. We moeten top zijn om te winnen", weet Jansen zich gewaarschuwd.

Meer berichten